enda

Lasse Rasch

Rejsende i erfaring

”Min kæreste og jeg blev enige om, at jeg hellere måtte prøve at være freelancer, før vi fik børn. Det er nu 13 år siden. Vi har fået børn, men jeg er stadig freelancer.”

Lasse Rasch har fundet sit kald som selvstændig, fordi det giver ham muligheder. ”Det er ikke så meget pengene. Det handler for mig om frihed, fagligt og personligt. Som fastansat kan du hurtigt blive låst fast i en bestemt rolle. Her får jeg selv lov til at bestemme. Jeg kan arbejde på en opgave i 6-9 måneder med dba consult og så komme over i en helt anden branche. Fra et pensionsselskab til Mærsk for eksempel. Jeg har arbejdet for en række store virksomheder i ind- og udland. Det er spændende, og jeg lærer meget.”

Læring er også nøglen til Lasses succes. Han er Sitecore Senior developer og teknisk arkitekt med mere end 18 års erfaring. ”Alt det, jeg kan i dag, er fordi, jeg elsker mit fag, og jeg har lært det hele fra bunden. Jeg har ikke nogen stor uddannelse, men har rigtig mange års erfaring. Inden for mit fag må man ikke stå stille, og det passer meget godt sammen med at være selvstændig og tilknyttet dba consult.” Gennem sine mange år som selvstændig har Lasse da også udviklet sin faglighed. ”Min profil er gået fra udvikler til teknisk arkitekt. Jeg udvikler selvfølgelig stadig, men min rolle er blevet mere vejledende og rådgivende. Det er naturlig udvikling, fordi jeg nu har mere erfaring, og jeg befinder mig godt i den rolle.” Næste skridt for Lasse og dba consult er at lære endnu mere, og ikke kun inden for teknologi.

”Fremadrettet kunne jeg godt forestille mig endnu flere opgaver uden for Danmark. Jeg har allerede arbejdet i forskellige europæiske lande, og lige nu er jeg på vej til Schweiz. Du lærer noget andet og mere, når du arbejder sammen med andre kulturer. dba consult har været en god følgesvend på vejen. Som selvstændig har jeg også brug for en vis sikkerhed. Hvis der er et problem, skal jeg ikke stå som ene konsulent over for en stor virksomhed. Så er det godt at have et bureau i ryggen til at støtte mig. Og som go-to partner, hvis jeg har brug for at drøfte noget. Her har dba consult været en god partner, der forstår, hvordan selvstændige arbejder og tænker.”